VenK schittert op groepsspringen senioren in Goor

De turnsters van Vlugheid en Kracht (VenK) hebben een opmerkelijke prestatie neergezet tijdens de groepsspringwedstrijd Senioren in Goor. De wedstrijddag werd gekenmerkt door succes op alle toestellen en een buitengewone prestatie met de minitrampoline, waarbij het team zelfs de tweede plaats veroverde in de B-divisie.

Dit jaar maakte VenK de overstap naar het B-niveau voor het onderdeel minitrampoline, nadat ze vorig jaar al boven de norm hadden gepresteerd voor promotie. Ondanks de uitdagingen van deze overgang, lieten de dames zien dat ze klaar waren voor de uitdaging en eindigden ze als tweede in een competitie met vijf andere B-teams. Op de andere toestellen was VenK eveneens onverslaanbaar. Op de airtrack overtroffen ze hun concurrenten en eindigden op de tweede plaats. De pegasus minitramp en de tafel minitramp veroverden ze de eerste plaats in de C-divisie.

Een grote factor achter het succes was het teamgevoel dat gedurende de dag duidelijk naar voren kwam. Onder leiding van Hans, Sanne en Kyra werd er tactisch een lijst met sprongen opgesteld, afgestemd op de vaardigheden van elk teamlid waardoor iedereen optimaal kon presteren; en met resultaat!

Naast de inzet van de gymnasten zelf, kon VenK ook rekenen op de supporters. Ouders, vrienden en mede VenK-leden waren aanwezig om het team aan te moedigen. De positieve sfeer en aanmoedigingen van het publiek droegen ongetwijfeld bij aan de successen van de dag.

Alle uitslagen zijn te vinden op https://dutchgymnastics.nl/wedstrijden-en-uitslagen